personal training leidsche rijn

Published Apr 01, 22
6 min read

snap fitness personal trainer

info@michaelbruijstens.com

Address: Dwarsdijk 78, 3078JD Rotterdam
Phone: 06 12570382
Email: info@michaelbruijstens.com
Personal trainer Rotterdam

Het is belangrijk dat je klanten niet alleen van training en advies kunt voorzien, maar ook een visie hebt op hun mogelijkheden en doelen op korte, middellange en lange termijn. Daar ga je in deze module mee aan de slag. De volgende onderwerpen komen aan de orde: Intakegesprek met de klant over de lichamelijke gesteldheid van de klant en wat hij of zij nodig heeft.

Handelen bij blessures en doorverwijzen. (Sport)testen om te weten te komen hoe de klant ervoor staat en vorderingen maakt. Coachende rol van de personal trainer. Het vak van de personal trainer echt in de vingers krijgen, kan natuurlijk niet zonder oefenen. Daarom wordt bij deze cursus een praktijkdag georganiseerd waarbij je meteen werkt aan het opbouwen van ervaring.

Een belangrijk onderdeel is een stage bij een fitnesscentrum. Je voert de volgende deelopdrachten uit en laat deze door een erkende instructeur aftekenen. De opdrachten zijn een onderdeel van het portfolio. Een lessenreeks maken voor toestelgebruik en freeweight techniek. Testen uitvoeren en adviezen meegeven aan de klant. Een mini-evenement organiseren (bijvoorbeeld een indoor cycling marathon, tennistoernooi, open dag).

Ben je op zoek naar een personal trainer in Deventer? Welkom bij Tobias Krone! Mensen die gaan sporten zonder de juiste kennis en begeleiding, behalen niet of niet snel het gewenste resultaat. Het gevolg hiervan is dat zij stoppen met sporten. Deskundige begeleiding en de persoonlijke aandacht zorgt ervoor dat je niet zomaar opgeeft en jouw gewenste doel beslist zult halen! Door doelgericht en op de juiste manier te trainen en goed op je voeding te letten word je fitter en sterker, val je af en ga je er beter uitzien.

Er is de laatste tijd een echte coaching hype aan de gang, bewegingscoaches, mental coaches, gezondheidscoaches, relatiecoaches, gelukscoaches… de lijst coaches die een mens tegenwoordig kan raadplegen is eindeloos. Ook in de sportsector zie ik meer en meer mensen die personal trainer willen worden. Met dit artikel wil ik er proberen voor zorgen dat je weet waaraan je begint.

Een beroep mag niet als trend of hype worden gepromoot, zeker niet als dat beroep met het welzijn van de mens te maken heeft. Velen beseffen niet dat je als coach een grote verantwoordelijkheid draagt, je kan echt schade aanrichten aan je medemens. Kan iedereen personal trainer worden ? In theorie wel… wat zowel een goede als een slechte zaak kan zijn.

Op zich geen probleem wanneer dit echt je doel is en je altijd al interesse hebt gehad om bezig te zijn met de menselijke factor en beweging, maar helaas voelen velen zich om de verkeerde reden aangetrokken. De meesten zien het beroep van personal trainer als een snelle manier om succesvol te zijn, goed geld te verdienen en aanzien te verwerven bij de beter sociale klasse.

Sommigen dromen ook van het cliënteel, mooie rijke vrouwen die aandacht te kort komen in het leven en die dit graag compenseren door een sessie met hun trainer. Laat mij al diegenen dan eventjes met de voeten op de grond zetten. Ik zeg niet dat je als personal trainer niet makkelijker in contact komt met een sociaal hogere klasse, echter zijn het niet altijd de vrouwen of mannen met een droomfiguur of droomconditie waar je mee zal te maken krijgen.

personal trainer beruf

Integendeel, je zal je constant moeten aanpassen aan de omstandigheden en levensstijl van de klant. Het is eerder een subtiel bijsturen om de juiste accenten te leggen dan het pushen van een strakke trainingsplanning om het hoogste rendement te halen. Er zijn zeker wel klanten die je fysiek zwaarder kan belasten en die echt wel zeer doelgericht willen werken maar geloof me dat is de minderheid.

Concurrentie is tot op een bepaald vlak goed, het zorgt ervoor dat mensen creatiever worden en zichzelf gaan verbeteren, maar er is ook een breekpunt, daar wanneer de concurrentie het exclusieve karakter, de geest van het product of dienst begint te bedreigen en het een me-too product of dienst wordt (persoonlijke trainer rotterdam).

Overaanbod gaat ten koste van kwaliteit, de dienst zal tegen een lagere prijs worden aangeboden of in een afgeleide vorm worden geherpositioneerd waardoor de vlag niet altijd de lading zal dekken. Het zal moeilijker worden om klanten nog het vertrouwen te geven van het verschil in kwaliteit. Ik wil zeker niemand ontmoedigen om te starten want het is zeker een mooie job, ik wil enkel duidelijk maken dat je het met realistische verwachtingen en om de juiste redenen moet doen.

Succes begint wanneer je met de juiste intentie en verwachtingen het engagement kan aangaan… Ok, dus je hebt een opleiding of cursus als personal trainer afgewerkt, is dat genoeg om direct als volwaardige personal trainer te starten en voldoende inhoud te hebben om de lading te dekken die aan dit luxesegment van de fitnesssector hangt ? Eerst en vooral moet je zelf voldoende verantwoordelijkheid hebben om te weten of je genoeg technische kennis hebt over anatomie, bewegingsleer, het menselijk lichaam.

Velen zien een cursus personal training als een shortcut om snel, naar mijn mening te snel, deze verantwoordelijke job in te vullen. Ik denk dat er nog een andere factor belangrijk is om deze job te kunnen dragen, en dat is de nodige levenswijsheid om zich perfect te kunnen inleven in het leven van de klant en aanvoelen welke de juiste aandacht is.

Dit is een kwaliteit die je als jonge trainer vaak nog niet hebt. Als je nog niet veel levensconflicten en beperkingen van het mens zijn hebt meegemaakt zal het moeilijk zijn om met de persoonlijkheid van klanten om te gaan en hen van de juiste aandacht te voorzien die ze aanvaarden en aanvoelen als een verbetering van hun levenskwaliteit want je krijgt zelden de perfecte klant waarmee je kan werken volgens het academisch plan, klanten slepen een pak fysieke en mentale bagage met zich mee waar je rekening moet mee houden en juist op moet kunnen anticiperen .

Naar mijn ervaring kun je als jonge onervaren trainer nog niet voldoende inschatten en anticiperen op het verwachtingspatroon van de PT-klant. Ik was 35 jaar toen ik voltijds personal trainer werd, uiteraard is dat geen absolute leeftijdsgrens, maar ik ben persoonlijk wel van mening dat je minstens achteraan de 20 moet zijn om deze job volwaardig in te vullen.

Tijdens mijn eerste jaren als zelfstandig personal trainer deed ik zelf nog aan competitiesport op een hoog niveau. Het waren gelukkig wel mijn laatste jaren als competitie atleet, maar ik kan gerust zeggen dat ondanks dat ik beroepsmatig meer met sport kon bezig zijn en zelfs meer kon sporten dat dit niet optimaal was voor mijn prestaties.

Navigation

Home

Latest Posts

Personal Trainer Dongen

Published Jul 04, 22
10 min read

Basic Fit Schiedam Personal Trainer

Published Jul 04, 22
8 min read

Band Personal Trainer

Published Jul 04, 22
4 min read